Теоретичні основи і результати практичного застосування системного аналізу в наукових дослідженнях в області спортивних ігор

Authors

  • Ж. Л. Козіна Харківський національний педагогічний університет імені Г. С. Сковороди

Keywords:

системний аналіз, математико-статистичні методи, факторна структура, регресійна модель, спортивні ігри

Abstract

У статті розглядаються основні концепції системного підходу в наукових дослідженнях в області спорту. Показано історію появи системного підходу в областях наук про живі організми, у тому числі і в спорті, приводиться його характеристика, природно-наукові і математичні основи, дається систематизація методів математичної статистики і приводяться результати практичного застосування системного підходу в наукових дослідженнях в області спортивних ігор

Downloads

Download data is not yet available.

References

Бююль Ахим, Ефель Петер. SPSS: искусство обработки информации. Анализ статистических данных и восстановление скрытых закономерностей: Пер. снем. /Ахим Бююль, Петер Цефель — СП.: ООО «ДиаСофтЮП», 2001. — 608 с.

Иберла К. Факторный анализ. — М.: «Статистика», 1980. — 308 с.

Китайгородский А. И. Порядок и беспорядок в мире атомов, 4 изд., М., 1966.

Козина Ж.Л. Основные научно-методические подходы к процессу индивидуализации подготовки спортсменов (на примере баскетбола) // Физическое воспитание студентов творческих специальностей:

Сб. научных трудов под ред. Ермакова С.С. — Харьков: ХХПИ, 2005. — № 5. — С. 8—20.

Козина Ж.Л. Структура підготовленості баскетболісток вищіх розрядів в підготовчому та змагальному періодах // Педагогіка, психологія та медико-біологічні проблеми фізичного виховання і спорту: Збірник наукових праць за ред. Єрмакова С.С., Харьков, ХДАДАМ (ХХПІ), 2005. — №17. — С. 20—28.

Козина Ж.Л. Порівняльна характеристика структури підготовленості баскетболісток різної кваліфікації // Теорія та методика фізичного виховання. — Харків: ОВС, 2006. — № 1.

Солодков А.С., Сологуб Е.Б. Физиология человека. Общая. Спортивная. Возрастная: Учебник. — М.: Терра-Спорт, Олимпия-Пресс, 2001. — 520 с.

Хайтун С.Д. Эволюция Вселенной / Хайтун С.Д. // Вопросы философии. — 2004. — № 10. — С. 74—90.

Управление по функциям // lidia831.narod.ru/page5.html.

How to Cite

Козіна, Ж. Л. (2007). Теоретичні основи і результати практичного застосування системного аналізу в наукових дослідженнях в області спортивних ігор. Physical Education Theory and Methodology, (6), 15–18, 35. Retrieved from https://tmfv.com.ua/journal/article/view/318

Most read articles by the same author(s)

1 2 3 > >>