Моделювання змагальної діяльності жінок, які спеціалізуються у важкій атлетиці - Мартин, В. Д.; Лопатьєв, А. О.; Дзюбачик, М. І. (Physical Education Theory and Methodology, 2012)
Визначені основні тенденції розвитку жіночої важкої атлетики та місце збірної команди України у світовому важкоатлетичному спорті. Розроблені модельні характеристики змагальної діяльності висококваліфікованих жінок-важкоатлеток та здійснений порівняльний аналіз модельних характеристик змагальних вправ українських важкоатлеток та кращих спортсменок світу. Встановлені відмінності у кінематичній структурі руху змагальних важкоатлетичних вправ у чоловіків та жінок