Факторний аналіз структури спеціальної підготовленості спортсменів-каратистів - Вовканич, Л. С.; Дунець-Лесько, А. В. (Physical Education Theory and Methodology, 2012)
У роботі проаналізована факторна структура спеціальної працездатності каратистів та встановлено характер взаємозв’язку її показників з показниками системи зовнішнього дихання, серцево-судинної системи, сенсомоторних реакцій, рівнем розвитку систем аеробного та анаеробного енергозабезпечення. Виявлені показники фізіологічних систем, що можуть бути використані для контролю функціональної підготовленості каратистів.