Аналіз фехтування як навчальної дисципліни педагогічного ВНЗ - Кривенцова, І. В. (Physical Education Theory and Methodology, 2012)
В роботі використовується метод системного аналізу, який надає змогу виділити основні риси що притаманні двом методикам викладання фехтування спортсменам та студентам педагогічного вузу. Досліджено наявність або відсутність окремих компонентів навчально-виховного процесу, встановлено взаємозв’язки між ними, що дозволяє cпрогнозувати можливий ефект впливу на особистість тих хто займається фехтуванням з урахуванням їхньої майбутньої професійної діяльності.