Моделювання методичної системи навчання фізичної культури учнів загальноосвітніх навчальних закладів - Васьков, Ю. В. (Physical Education Theory and Methodology, 2012)
Досліджується проблема створення методичної системи навчання учнів загальноосвітніх навчальних закладів. Розроблено модель методичної системи в якій визначено елементний склад починаючи з соціального замовлення загальноосвітній школі в справі формування практично здорового підростаючого покоління і до кінцевого результату вирішення цього замовлення. Наводиться структура і блоки методичної системи їх склад у функціональній єдності на рівні взаємодії, взаємозв’язку і взаємовідношення. Виділяється також комплекс об’єктивних та суб’єктивних факторів, що впливають на якість функціювання методичної системи.