Пізнавальна самостійність, як основа функціонування індивідуалізованої системи навчання студентів - Ажиппо, О. Ю. (Physical Education Theory and Methodology, 2011)
В даній статті розглядаються основні методологічні положення управління пізнавальною діяльністю студентів. Аналізується зміст даного поняття різних авторів. В отриманих результатах дослідження наводяться основні компоненти пізнавальної самостійності студентів, мотиваційний, змістовно-операційний і вольовий, дається їх характеристика. Крім цього в формуванні самостійної пізнавальної діяльності студента, визначена роль деканату, кафедри і самого студента в системі індивідуалізованого навчання. В підсумок даного дослідження наведені анкетні дані і зроблені висновки.