Нова фізична культура: система методів навчання - Аксьонова, О. П. (Physical Education Theory and Methodology, 2011)
На основі результатів теоретичного досліду систематизовано закономірності навчання дітей і підлітків на уроках фізичної культури. Подано систему методів навчання в контексті особистісно гуманної моделі формування фізичної культури людини.