Прогнозування спортивного результату біатлоністів з урахуванням біоритмологічного статусу спортсмена - Вовканич, Л. С.; Кулітка, Е. Ф. (Physical Education Theory and Methodology, 2011)
У роботі проаналізована залежність спортивних результатів провідних біатлоністів у сезонах 2009—11 рр. від фізичного, емоційного та інтелектуального біоритмів. Використані методи кореляційного аналізу (коефіцієнт кореляції Пірсона, рангові коефіцієнти кореляції за Спірменом і Кендалом) та автокореляційний аналіз. Лише у 21% спортсменів існує зв’язок (r ≥ 0,50) спортивного результату хоча б із одним з біоритмів. У 86% спортсменів не виявлено періодичних змін автокореляційної функції результатів. Отримані дані не дозволили виявити взаємозв’язок фізичного, інтелектуального чи емоційного біоритмів з спортивним результатом більшості біатлоністів.