Структура фізичної підготовленості юних лижників-гонщиків - Ажиппо, О. Ю.; Дорофєєва, Т. І.; Малець, С. О. (Physical Education Theory and Methodology, 2010)
В даній статті авторами розглянуті питання фізичної підготовленості юних лижників-гонщиків, результати яких дозволяють визначити міру значимості кожного показника фізичної підготовленості стосовно класичного і вільного стилю пересування. Крім цього за допомогою кореляційного аналізу наведені дані, які указують на можливість деякої компенсації тих чи інших відстаючих здібностей юних спортсменів за рахунок інших, краще розвинутих показників підготовленості