Особливості розвитку рухових здібностей у хлопчиків молодшого шкільного віку - Худолій, О. М.; Тітаренко, А. А. (Physical Education Theory and Methodology, 2010)
У статті розглядаються особливості розвитку рухових здібностей у хлопчиків молодших класів. Встановлно, що у факторній структурі рухової підготовленості хлопчиків 2—4 класів виділяються: «силова підготовленість», «загальна витривалість», «координаційна підготовленість». На прояв рухових здібностей впливає фізичний розвиток.