Шляхи удосконалення навчального процесу з фізичної культури в загальноосвітніх навчальних закладах - Васьков, Ю. В. (Physical Education Theory and Methodology, 2010)
У статті аналізується стан навчально-виховного процесу з фізичної культури в загальноосвітніх навчальних закладах, визначаються основні протиріччя в його організації. Наводиться дидактична модель навчального предмета «Фізична культура», розроблена на основі принципу єдності змістовного і процесуального блоків навчання. У межах виявлення протиріч розглядаються проблема класифікації уроків фізичної культури як основної форми фізичного виховання. Пропонуються шляхи для розв’язання виявлених протиріч.