Психофізіологічні особливості цільової точності під час виконання пострілу з сучасних стрілецьких видів зброї - Калиніченко, О. М.; Лопатьєв, А. О. (Physical Education Theory and Methodology, 2010)
У статті висвітлено специфічні особливості виконання рухових дій та формування рухових навиків у стрілецьких видах спорту. Особливу увагу приділено причинам складності виконання такого елемента техніки стрільців, як «прийняття рішення на реалізацію пострілу». На основі аналітичного аналізу зроблено власні висновки щодо причин порушень рухових навиків стрільців та психофізіологічних засад популярних педагогічних прийомів з їх профілактики.