Соціологія фізичної культури і спорту - Абрамчук, О. Г.; Афанасьєв, В. В.; Щербаченко, В. К. (Physical Education Theory and Methodology, 2009)
Рухова діяльність має істотний вплив під час навчання в учбових закладах різного рівня й напрямку або впродовж робочого часу, де соціальна поведінка людини здатна чинити певний вплив на організацію й проведення навчального або робочого часу, власного дозвілля або вільного часу й загальний стан здоров’я. У статті аналізується вплив занять фізичною культурою й обраним видом спорту на соціальну поведінку людини.