Самостійна робота як шлях мінімізації аудиторних занять з фізичного виховання у вищому навчальному закладі - Огнистий, А. В.; Бірюкова, О. В. (Physical Education Theory and Methodology, 2009)
У публікації зроблена спроба розкрити шляхи оптимізації навчального курсу «фізичне виховання» через мінімізацію аудиторних занять. Розглядаються варіанти впровадження самостійної роботи студентів, оцінка спортивної діяльності в умовах кредитно-трансферної системи організації навчального процесу, розподіл навчального навантаження.