Застосування інформаційних технологій в навчально-тренувальному процесі орієнтувальників високого класу - Коломієць, Н. А. (Physical Education Theory and Methodology, 2009)
У результаті аналізу літератури, досвіду роботи ведучих орієнтувальників і ресурсів мережі Інтернет були виділені інформаційні технології для застосування в тренувальному процесі орієнтувальників. Для визначення психофізіологічних здібностей спортсменів доцільно застосовувати комп’ютерні програми «Tests XGAFK», спеціальний тест «Квадрат». Для контролю функціонального стану спортсмена в даний час найбільш доцільним є застосування безперервної реєстрації ЧСС за допомогою монітора серцевого ритму моделі «Polar» і програмного забезпечення «Polar Precision Performance». Для розвитку просторового представлення орієнту вальників і реєстрації точності проходження дистанції доцільне застосування програми «Google Планета Земля» і комп’ютеризовані методики, пов’язані з читанням карти.