Застосування метаболічних критеріїв для оцінки фізичної працездатності та управління тренувальним процесом - Пех, С. В.; Човнюк, Ю. В. (Physical Education Theory and Methodology, 2009)
У роботі застосовані: 1) метод ергометричного навантаження; 2) метод кореляційного аналізу; 3) метод повторних навантажень із нарощуваною потужністю. Застосування вказаних вище методів та контент-аналіз існуючих у літературі щодо дослідження метаболічних процесів та створення критеріїв оцінки фізичної працездатності, а також для управління учбово-тренувальним процесом дозволяють суттєво підвищити інформаційну значущість, вагомість класичних показників, які застосовуються для цих задач, і більш вдало обґрунтовують методики їх застосування у практичній діяльності.