Характеристика впливу ігрових засобів на динаміку розвитку витривалості в учнів молодшого шкільного віку - Марченко, С. І. (Physical Education Theory and Methodology, 2008)
У статті розглядаються питання використання ігрових вправ, які раціонально збалансовані за спрямованістю, потужністю і обсягом з урахуванням індивідуальних особливостей організму дітей. Вивчається їх вплив на динаміку розвитку витривалості в учнів молодшого шкільного віку протягом 10, 20, 30, 40 уроків фізичної культури.