Детермінуючі чинники та напрями вдосконалення класифікації у аралімпійському пауерліфтингу - Брискін, Ю. А.; Передрій, А. В.; Розторгуй, М. С. (Physical Education Theory and Methodology, 2008)
Класифікація в паралімпійському спорті покликана забезпечити рівні можливості спортсменів у досягненні результату. Основу ж класифікації в пауерліфтингу становить лише розподіл на вагові категорії без врахування функціональних можливостей спортсменів. У результаті дослідження визначені основні принципи класифікації, розроблено модель структури і модель гандикапу класифікації у паралімпійському пауерліфтингу.