Кваліметрична оцінка автомобільних змагань — основа контролю та керування їх якістю - Рибак, О. Ю. (Physical Education Theory and Methodology, 2008)
Розглянуті та проаналізовані існуючі системи кількісного оцінювання якості організації та проведення змагань з авторалі в Україні і за кордоном, виявлені їх переваги та недоліки, на підставі чого розроблений проект системи їх об’єктивної оцінки з урахуванням основних принципів кваліметрії та специфіки українського автомобільного спорту, а також здійснена його експертна оцінка та корекція. Запропонована система оцінки визначає основні напрямки подальшого удосконалення самих змагань та сприятиме підвищенню їх якості у майбутньому, стимулюватиме організаторів, учасників і спонсорів.