Дерматогліфічні маркери в генетичному прогнозі фенотипічного прояву психомоторних здібностей людини - Сергієнко, Л. П.; Чекмарьова, Н. Г. (Physical Education Theory and Methodology, 2008)
У статті наведено результати експериментального дослідження технологій генетичного прогнозу психомоторної обдарованості дітей. Знайдено комплекс дерматогліфічних маркерів високої схильності до розвитку психомоторних здібностей у чоловіків. Це наступні дерматогліфічні ознаки: тип пальцевого узору, тотальний гребневий рахунок пальців, основний долонний кут atd і кут ctd, дерматогліфічна довжина ct.