Загальнодидактичні принципи аналізу навчально-виховного процесу - Васьков, Ю. В. (Physical Education Theory and Methodology, 2007)
Питання удосконалення навчально-виховного процесу в загальноосвітніх навчальних закладах потребують ґрунтовного науково-теоретичного дослідження. Однією із складових такого дослідження є розробка теоретичних основ аналізу цього процесу. Якість цієї роботи багато в чому залежить від визначення загально-дидактичних принципів аналізу навчально-виховного процесу. У пропонованих матеріалах здійснюється аналіз зазначеної проблеми, подаються джерела, досліджується номенклатура і зміст загальнодидактичних принципів аналізу.