Вплив фізичного виховання на стан здоров’я дітей-сиріт - Хлєбцевич, К. В. (Physical Education Theory and Methodology, 2007)
Питання про стан здоров’я дітей, що виховуються в дитячих будинках, до теперішнього часу мало вивчене. Ця проблема дуже актуальна, оскільки число дітей-сиріт і дітей, що залишилися без піклування батьків, продовжує рости. Тому треба поліпшити та вдосконалити вже існуючу систему виховання дітей-сиріт в умовах загальноосвітніх шкіл.