Технологічні аспекти конструювання особистісно-зорієнтованого змісту системи фізичного виховання дітей і учнів в умовах навчального закладу — школи сприяння здоров’ю - Аксьонова, О. П. (Physical Education Theory and Methodology, 2007)
Розглядаються питання конструювання змісту фізичного виховання відповідно до логіки формування, збереження, зміцнення і відновлення здоров’я особи в процесі навчання в загальноосвітньому учбовому закладі. Виділені основні концептуальні положення, на основі яких моделюється процес фізичного виховання. Визначені технологічні аспекти формування особистоорієнтованого змісту системи фізичного виховання дітей, що вчаться в структурі моделі школи сприяння здоров’ю.