Особливості фізичного стану студентів факультету комп’ютерних технологій - Галіздра, А. А. (Physical Education Theory and Methodology, 2006)
В статті в процесі аналізу даних встановлено, що при оцінюванні фізичного стану студентів з метою розподілу їх на медичні групи доцільно орієнтуватись на показники енергозабезпеченості і особливо фізичної працездатності. Розробка цілеспрямованих програм управління функціональним станом повинна базуватись на структурі початкового фізичного стану, а оцінка цього стану — враховувати внесок кожного компонента в структурі підготовки. При проведенні медично-фізкультурних обстежень необхідно приймати до уваги властивості особистості і створювати передумови до їх оптимальної мотивації.