Умови вдосконалювання тренувального процесу в жіночому пауерліфтингу - Худолій, О. М.; Дідюк, Н. О. (Physical Education Theory and Methodology, 2006)
В статті проаналізовані умови вдосконалення тренувального процесу в жіночому пауерліфтингу. Встановлено, що успішний виступ і досягнення високих спортивних результатів спортсменок на змаганнях з пауерліфтингу можливо лише на основі всебічного вивчення й урахування розходжень фізіологічних особливостей чоловічого й жіночого організмів у будові тіла, розвитку рухових якостей, у роботі окремих органів і систем, у пристосованості до м’язових навантажень.