Місце спортивної боротьби у навчальних програмах з фізичної культури - Шандригось, В. І. (Physical Education Theory and Methodology, 2006)
У статті подається аналіз шкільних програм з фізичної культури з 1919 до 2004 року і основна увага приділяється розділам боротьби. Матеріал характеризується за кількістю годин, змістом та місцем спортивної боротьби у шкільній програмі