Характеристика форм і методів організації фізичного виховання студентів у навчально-виховному процесі в 20—30 роки - Шепеленко, Г. П. (Physical Education Theory and Methodology, 2006)
На основі аналізу історико-педагогічної літератури розкрито становлення та розвиток форм і методів організації фізичного виховання у навчально-виховному процесі педагогічних вузів. У процесі наукового пошуку встановлено, що в 20—30 роки відбулася перебудова всієї навчально-виховної роботи за секційними принци-ами. Розкрито зміст, завдання гурткової та самодіяльної роботи з фізичної культури у вищих педагогічних закладах