Систематизація стрибкових вправ змагальної структури при використанні експертизи і ранжируванні - Нестеренко, Н. А. (Physical Education Theory and Methodology, 2006)
Обґрунтування тренувальних програм, що моделюють змагальну стрибкову активність юних баскетболістів, може бути досягнуте при використанні системи тренувальних завдань з відомими відповідними реакціями в організмі, що сприяє типологічної диференціації в підготовці спортсменів. Розробка основних методичних становищ програмно-цільової побудови тренувальних навантажень у мікроструктурі спортивного тренування приведе до реалізації цілеспрямованого й ефективного керування поточним станом баскетболіста, а в комплексі і фізичною, і спортивно-технічною підготовленістю юних спортсменів.