Взаємообумовленість дії різних інтересів - Ведмеденко, Б. Ф. (Physical Education Theory and Methodology, 2014)
Тривалий час науковці, філософи, педагоги, соціологи, психологи вивчали проблему появи, виховання і закріплення інтересу до різних видів діяльності. Одначе явище поведінкового синтезу через активізацію інтересу у повній мірі ніхто глибоко не розглядав. Та саме психоло-педагогічний синтез знань, вмінь, навичок з фізичного виховання і спорту при позитивній емоційній аурі в мікро- і макрооточенні переходить у поведінковий вчинок реалізації своїх здібностей, обдарованості, а можливо, й таланту.