Спортивні журнали в системі документальної наукової комунікації (повідомлення перше) - Свістельник, І. Р. (Physical Education Theory and Methodology, 2012)
У статті представлені спортивні наукові журнали, що формують систему документальної наукової інформації. Описано становлення, розвиток і формування наукових видань, а також їх типологоформуючі ознаки та проблемно-тематичну спрямованість. Окреслено самодостатність спеціалізованих спортивних журналів. Проаналізовано наукові видання України, Російської Федерації, Республіки Білорусь, представлено їхні назви та входження до системи національного та міжнародного реферування.