Моделювання навчально-тренувального процесу студенток факультету фізичного виховання, що спеціалізуються з художньої гімнастики - Кравчук, Т. М.; Санжарова, Н. М.; Голенкова, Ю. В. (Physical Education Theory and Methodology, 2012)
У статті проаналізовано структуру і зміст навчально-тренувальної роботи зі студентками факультету фізичного виховання, які спеціалізуються з художньої гімнастики, та розроблено модель їхньої спортивної підготовки на період навчання у ВНЗ. Показано, що основною метою навчально-тренувального процесу студенток-гімнасток має бути підтримання, поступове удосконалення та індивідуалізація всіх сторін їхньої спортивної підготовки. Особлива увага має приділятися створенню позитивної мотивації до регулярних занять спортом у студентському віці та максимальному розкриттю індивідуальних творчих можливостей студенток-гімнасток.