Навчання бігу на короткі дистанції учнів середніх класів - Гогін, О. В.; Петяк, С. В. (Physical Education Theory and Methodology, 2011)
Робота пов’язана з загально-педагогічною темою оптимізації процесу навчання з позиції системно-структурного підходу. Розглядається навчання бігу по дистанції, як однієї із основних фаз бігу на короткі дистанції за рахунок використання спеціальних бігових вправ: біг через перешкоди, біг по відмітках, біг з високим підійманням стегна, багатоскоки з ноги на ногу, біг стрибками, прискорення.