Аналіз та оцінка рівня розвитку фізичної підготовленості школярів молодших класів - Ажиппо, О. Ю.; Дорофєєва, Т. І.; Руцька, Т. С. (Physical Education Theory and Methodology, 2011)
В даній статті авторами розглянуто рівень здоров’я учнів початкових класів за допомогою фізіологічних тестів, які дають нам уявлення про сучасний фізичний стан школярів 10-11 років. Крім цього за допомогою педагогічних тестів авторами аналізується та дається оцінка рівня фізичної підготовленості учнів молодших класів.