Спеціальна стенограмна підготовка ралійних екіпажів на етапі спеціалізованої базової підготовки - Рибак, Л. І. (Physical Education Theory and Methodology, 2011)
Описані результати педагогічного експерименту з залученням учасників національної гоночноої серії «Кубок Лиманів — 2010», організованого з метою експериментального підтвердження ефективності розробленої авторами методики спеціальної стенограмної підготовки ралійних екіпажів на етапі спеціалізованої базової підготовки. Виявлене статистично достовірне покращення середніх оцінок якості укладання і запису швидкісних стенограм екіпажів експериментальної групи порівняно з їх вихідним рівнем і з оцінками стенограм спортсменів порівняльної групи, що тренувались за традиційними методиками. Аналіз структури оцінок швидкісних стенограм за об’єктивними і суб’єктивними показниками дозволив виявити напрямки подальшого удосконаленні якості їх укладання і запису.