Особливості оцінки спортивних вимірів з використанням персонального комп’ютера - Заячук, І. М.; Благітко, Б. Я.; Власов, А. П.; Кукуюк, Ю. М. (Physical Education Theory and Methodology, 2011)
Встановлено основні джерела похибок, що виникають в процесі обробки гармонійного синусоїдального сигналу. Аналізуються похибки, які вносяться програмами числового розрахунку параметра, що характеризує ступінь спотворення сигналу (коефіцієнт гармонік). Дослідження похибок проводиться для звичайної та подвійної точності розрахунку. Шляхом числового експерименту оцінено похибки заокруглення, пов’язані із знаходженням тригонометричних функцій стандартними програмами, похибки розрахунку коефіцієнта гармонік гармонійного сигналу, на який накладено постійний складник, похибки розрахунку коефіцієнта гармонік від кількості дискретних відліків на періоді сигналу, похибки квантування по рівню, величина яких залежить від розрядності аналогово-цифрового перетворювача (АЦП). Шляхом моделювання визначено величину порогу чутливості по коефіцієнту гармонік.