Аналіз техніки виконання поворотів у спортивному плаванні та методика навчання - Ляшенко, А. М.; Дєлова, І. О.; Дєлова, І. О.; Поступний, Є. О. (Physical Education Theory and Methodology, 2010)
Визначено фазову структуру виконання поворотів у спортивному плаванні різними способами. Виявлено основних факторів виконання, що впливають на ефективність, поворотів: економічність роботи, що багато в чому залежить від прояву координаційних і швидкісно-силових здатностей.