Шляхи підвищення ефективності самостійних занять з фізичного вдосконалення військовослужбовців - Глазунов, С. І. (Physical Education Theory and Methodology, 2009)
Підвищити ефективність самостійних занять з фізичного вдосконалення військовослужбовців з низьким рівнем фізичної підготовленості можливо, якщо проводити їх щоденно із залученням фахівця фізичної підготовки для надання методичної допомоги тим хто цього потребує. Контроль присутності військовослужбовців доцільно здійснювати за допомогою біометричного терміналу обліку часу тренування.