Застосування спортивних тренажерів для змагань у режимі реального часу - Линець, М. М.; Панарін, Б. Г.; Власов, А. П. (Physical Education Theory and Methodology, 2009)
Все більшого значення набуває широке застосування тренажерів у спортивному тренуванні, фізичному вихованні, фізичній реабілітації. Змагальна діяльність підвищує емоційний стан, сприяє формуванню мотивації до занять фізичною культурою і спортом. Розроблені тренажерні комплекси складаються з комп’ютерів, блоків управління та реєстрації, тренажерів. Проведення змагань на тренажерах надає можливість змагатися в реальному масштабі часу територіально віддаленим учасникам. Особливе значення це має для неповносправних як можливість полегшити проблему економії часу, коштів на переїзд до місця змагань. Візуалізація процесу змагальної діяльності створює атмосферу безпосереднього контакту учасників змагань