Відповідальне ставлення до здоров’я як провідна цінність фізичного виховання - Шалар, О. Г. (Physical Education Theory and Methodology, 2009)
У статті розкривається проблема відповідальності до здоров’я школярів. Проведений аналіз анкетування вчителів фізичної культури щодо рівня професійної майстерності та відношення до складових здорового способу життя, доводить існуваня цієї проблеми.