Вплив фізичної культури і спорту на організм людини - Курінна, В. В.; Копаєва, Т. В. (Physical Education Theory and Methodology, 2009)
Дана стаття висвітлює, що заняття фізичною культурою і спортом допоможуть надовго зберегти безцінний дар природи — здоров’я. Фізичні вправи здійснюють регулюючий вплив на: обмін речовин, діяльність системи травлення, кістково-м’язовий апарат, розумову працездатність, серцево-судинну систему, систему дихання, функції печінки та ЦНС (центральної нервової системи).