Технологія гармонізації фізичного і інтелектуального особистісного розвитку і здоров’я в системі фізичного виховання молодшого школяра (ч. 1. Теоретичне обґрунтування) - Іваній, І. В.; Калініченко, І. О. (Physical Education Theory and Methodology, 2009)
На основі системно-синергетичної методології визначено змістовне і процесуальне наповнення технології фізичного виховання, яка спрямована на гармонізацію компонентів особистісного розвитку і здоров’я молодшого школяра.