Порівняльна характеристика серцево-судинної діяльності спринтерів легкоатлетів з різним терміном занять - Долбишева, Н. Г.; Комлик, А. (Physical Education Theory and Methodology, 2009)
У даній статті розглядаються особливості серцево-судинної діяльності спринтерів легкоатлетів з урахуванням терміну занять до і після навантаження. Дане дослідження проводилось за допомогою методу інтегральної реографії за методикою М.І. Тищенко. Проаналізовані результати серцево-судинної діяльності легкоатлетів віком 19-23 років, які мають масові спортивні розряди та спортивний стаж 3-5 та 6-8 років. У відповідності до отриманих результатів більш хаотичні та неупорядковані визначились у легкоатлетів зі стажем 3-5 років, що свідчить про розбіжну реакцію організму на навантаження.