Застосування сучасних web-орієнтованих технологій в освітньому процесі - Сущук, А. М. (Physical Education Theory and Methodology, 2008)
У роботі пропонується огляд стану розвитку сучасних Web-орієнтованих інформаційних технологій в контексті дистанційної освіти. Надається порівняльний аналіз існуючих відкритих LMS-систем з акцентом на їх адаптивних можливостях та інструментах для колективної роботи. Спираючись на статистичні дані Ради з питань дистанційної освіти (США), сформульовано рекомендації щодо запровадження систем управління освітніми процесами у вітчизняних вузах