Підходи до розробки особистісно-орієнтованої системи викладання навчальної дисципліни «Фізичне виховання» - Попрошаєв, О. В. (Physical Education Theory and Methodology, 2008)
У статті проаналізован рівень соматичного здоров’я (за експрес-методикою Г.Л. Апанасенка) і встановлено, що у більшості студентів рівень соматичного здоров’я «нижче середнього», або «низький». Тому необхідно в рамках навчальної дисципліни «Фізичне виховання» розробити науково обґрунтовану методику особистісно-орієнтованої системи викладання фізичного виховання, яка б передбачала формування у студентів стійкої потреби до фізичного самовдосконалення та оволодіння методами зміцнення стану власного здоров’я.