Модель системи спортивно-оздоровчого туризму - Заневська, Л. Г. (Physical Education Theory and Methodology, 2008)
Роботу присвячено моделюванню однієї з головних форм активної рекреації — спортивно-оздоровчого туризму. Метою роботи є визначення елементів моделі спортивно-оздоровчого туризму. Завдання дослідження: збирання статистичних даних туристичної галузі; виявлення складових системи світового туристичного комплексу; дослідження елементів системи спортивно-оздоровчого туризму. Методи дослідження: моделювання, контент-аналіз, Інтернет пошук, опрацювання статистичних даних та літературних джерел. Виявлено та описано елементи моделі спортивно-оздоровчого туризму та визначено їх складові.