Моделювання систем у стрілецьких видах спорту та проблеми їх інформаційного забезпечення - Лопатьєв, А. О.; Дзюбачик, М. І.; Ткачек, В. В.; Карасьов, В. О. (Physical Education Theory and Methodology, 2008)
Керування системою підготовки спортсменів доцільно проводити з використанням даних, які отримуються під час аналізу складних систем методами фізико-математичного моделювання. У статті розглядаються деякі аспекти моделювання процесів в системі «стрілець—зброя—мішень». Подано теоретичні основи застосування фізико-математичних моделей у стрілецькому спорті.