Інструкторсько-методична підготовка учнів з лижної підготовки в загальноосвітній школі - Шепеленко, Г. П. (Physical Education Theory and Methodology, 2007)
Розглядається зміст і методика реалізації інструкторської підготовки учнів, формування знань, умінь та навичок, використання засобів і методів фізичної культури та спорту в процесі організації та проведення самодіяльної фізкультурної, спортивної та оздоровчої роботи з лижної підготовки.