Визначення оптимальної структури рухів у технічній майстерності кваліфікованих лижників-гонщиків - Ажиппо, О. Ю.; Дорофєєва, Т. І. (Physical Education Theory and Methodology, 2007)
У даній статті розглядаються питання про оптимальну структуру рухів лижників-гонщиків, де визначаються основні фактори, які впливають на спортивний результат у спринтерській лижній гонці на 1000 метрів, а також установлює структуру й зміст кореляційних взаємозв’язків між показниками антропометрії, технічної підготовленості й спортивним результатом у змаганнях зі спринту в лижників-гонщиків (ІІ-І розрядів)