Комп’ютерна математика та моделювання складних систем у спорті - Заневський, І. П. (Physical Education Theory and Methodology, 2007)
Роботу присвячено проблемі моделювання складних систем засобами комп’ютерної математики. Метою дослідження було визначити можливості використання систем комп’ютерної математики в сфері спорту, фізичного виховання, фізичної реабілітації та туризму. Представлено результати стосовно призначення, основних функцій та характеристик сучасних систем комп’ютерної математики, описано основні етапи розв’язання задач моделювання складних систем засобами комп’ютерної математики. Проведено апробацію двох популяр- них систем комп’ютерної математики (MathCAD i Mathematica) для розв’язання задачі моделювання параметрів спортивного лука.