Традиції вітчизняної освіти в поєднанні з системою ECTS на факультеті фізичного виховання та спорту - Шалар, О. Г. (Physical Education Theory and Methodology, 2007)
Реформування державної системи вищої освіти і приєднання до Болонського процесу має відбуватися із урахуванням здобутків вітчизняної освіти: фундаментальності, гуманізації, системності і дієвості виховного процесу. Організація навчання студентів факультету фізичного виховання за змістовними модулями (2—3 в семестрі) — це опанування дисципліни за лекційним, семінарським, самостійним та підсумковим модулями.